Vodafone Q1 preview: waar volgende voor Vodafone-aandelen?

Verwacht wordt dat Vodafone de omzetgroei in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar zal versnellen en brokers zijn optimistisch over de toekomstige herstelvooruitzichten van de telecomgigant. We leggen uit wat we deze week van de resultaten kunnen verwachten en bekijken waar de Vodafone-aandelen naartoe gaan.

 

Wanneer publiceert Vodafone Q1-inkomsten?

Vodafone zal naar verwachting in de ochtend van vrijdag 23 juli de resultaten over het eerste kwartaal bekendmaken. Dit zal de prestaties over de drie maanden tot eind juni dekken.

 

Wat te verwachten van de Vodafone-resultaten

De driemaandelijkse updates van Vodafone richten zich uitsluitend op topline-nummers. Analisten verwachten dat de totale omzet met 1,5% zal stijgen tot EUR 10,66 miljard, van EUR 10,50 miljard een jaar eerder. lavide holding koers is gestegen.

 

 

Vodafone verraste de markten toen het in het laatste kwartaal van vorig boekjaar een organische omzetgroei van 0,8% realiseerde, waarmee het de door analisten verwachte 0,4% versloeg. De consensus verwacht met name dat de groei in het eerste kwartaal aanzienlijk zal versnellen tot 1,9%. Dat zal gevleid zijn aangezien Vodafone zwakkere vergelijkingen begint te krijgen vanaf het moment dat de resultaten door de pandemie werden getroffen, maar het zal niettemin een welkome versnelling zijn.

 

Duitsland, verreweg de grootste markt van Vodafone, keerde in de tweede helft van het afgelopen boekjaar terug naar een autonome groei van de omzet uit diensten en sloot af met een groei van 1,2% in het vierde kwartaal, terwijl de daling in het VK, Italië en Spanje bleef aanhouden. Beleggers zullen de groei in Duitsland willen zien versnellen en een aanhoudend herstel in de drie andere kernmarkten in het eerste kwartaal.

 

Cashflow

Let op eventuele wijzigingen in de vooruitzichten van Vodafone voor het volledige jaar. Het bedrijf streeft momenteel naar een gecorrigeerde Ebitda (die zal worden gerapporteerd als ‘EBITDAaL’) van EUR 15,0 tot EUR 15,4 miljard en een aangepaste vrije kasstroom van ten minste EUR 5,2 miljard. Dat kan worden vergeleken met de gecorrigeerde Ebitda van 14,88 miljard euro en 5,7 miljard euro aan cashflow die in het afgelopen boekjaar is geleverd.

 

Met name zijn Vodafone-aandelen meer dan 19% in waarde gedaald sinds het zijn jaarresultaten bekendmaakte, daalde het naarmate de winst aan de onderkant van de verwachtingen kwam en omdat de markten teleurgesteld waren door zijn cashflowdoel nadat Vodafone had gezegd dat het het bedrag verhoogde het ging om investeringen. Vodafone-aandelen handelen nog steeds zo’n 26% lager dan het niveau van vóór de pandemie.

 

Toch zijn makelaars van mening dat Vodafone niet alleen al die verliezen kan goedmaken, maar ook niveaus kan bereiken die sinds 2018 niet meer zijn gezien met een gemiddelde koersdoel van 169,28 pence, wat een potentieel opwaarts potentieel van meer dan 47% betekent ten opzichte van de huidige aandelenkoers. De 24 makelaars die Vodafone dekken, hebben een gemiddelde koop-rating voor het aandeel, met 10 rating Strong Buy, 12 Buy en twee bij Sell.

 

De herstelvooruitzichten worden ondersteund door de heropening van de Europese economie. Lockdowns hebben ertoe geleid dat mensen minder mobiele data hebben gebruikt en het gebrek aan reizen heeft ertoe geleid dat er minder inkomsten zijn uit het toestaan ​​van toeristen om mee te liften op het netwerk terwijl ze in Europa reizen. De verkoop van handsets is ook geraakt, maar dit wordt ook veroorzaakt doordat klanten hun aankopen uitstellen in afwachting van een waardevol model om naar te upgraden. Ook de wholesale-inkomsten daalden doordat andere telecomaanbieders die gebruikmaken van het netwerk van Vodafone met soortgelijke problemen te kampen hadden. KPN koers vandaag is gestegen.

 

De meerderheid van deze tegenwind zou moeten afnemen als Europa weer opengaat, hoewel dit waarschijnlijk per land enorm zal verschillen. Bovendien zullen beleggers hopen dat een herstel eindelijk de voordelen van de overname van Liberty Global kan ontketenen, waarbij de rugwind van vorig jaar wordt weggevaagd door de impact van de pandemie.

 

Waar nu voor de Vodafone-aandelenprijs?

Vodafone vertoont een dalende trend sinds juni 2015, toen de aandelenkoers een hoogtepunt bereikte van 258,00. Eind februari 2020 daalde de VOD agressief naar 92,76 toen de pandemie aanhield. De prijs kaatste naar horizontale weerstand in de buurt van 142,68 en begon op te rollen in een symmetrische driehoek. De aandelenkoers brak in mei kort boven de neerwaarts hellende trendlijn op de driehoek, maar werd opnieuw afgewezen door de horizontale weerstand op 142,68 en werd teruggeduwd in de driehoek. Zoals vaak het geval is, wanneer een prijs er niet in slaagt om aan de ene kant van een patroon door te breken, beweegt deze om de andere kant te testen. Verwachtingen voor een symmetrische driehoek zijn dat de prijs in dezelfde richting zal uitbreken als toen de prijs de driehoek betrad. In dit geval zou dat lager zijn.

 

De eerste ondersteuning is bijna 111,25, in de buurt van het huidige niveau. Als de prijs onder de driehoek komt, is er horizontale ondersteuning in de buurt van 103,88, net voor de dieptepunten van februari 2020 op 92,76. Als de prijs de trendlijn vasthoudt en hoger wordt, is de horizontale weerstand 125,64. De bovenste, naar beneden hellende trendlijn van de driehoek kruist in de buurt van 135,00.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *