DVSA gezichtsmasker regels voor rijexamens en lessen vanaf 19 juli

Leerlingbestuurders moeten vanaf 19 juli vertrouwd raken met de regels van de DVSA over gezichtsmaskers. Een persoon die een L-plaat doormidden scheurt. Leerlingen moeten nog steeds gezichtsmaskers dragen voor lessen en rijexamens. De DVSA heeft haar regels omtrent het gebruik van mondkapjes voor leerlingen en instructeurs bij het afleggen van een les of rijexamen geactualiseerd. Vanaf 19 juli moeten rijstudenten en -leraren echter nog steeds een gezichtsbedekking dragen tijdens een les of rijexamen – hoewel medische vrijstellingen nog steeds van toepassing zijn.

Vrijstellingen kunt u aangeven bij het boeken van uw rijexamen.

Dit geldt ook als u een psychische aandoening, beperking of handicap heeft waardoor u geen gezichtsmasker kunt dragen en verwijderen. Bovendien, als het dragen van een gezichtsmasker u ernstig ongemak bezorgt, hoeft u er geen te dragen tijdens een les of test. Een gezichtsmasker kan ook tijdens een test worden verwijderd als dit schade en letsel aan uzelf of anderen voorkomt. Mijn CBR inloggen is mogelijk nu.

Voorkom spelfouten met deze handige browserextensie

De DVSA accepteert het dragen van een bril niet als acceptabele reden om geen gezichtsbedekkende kleding te dragen – zij adviseren u om te oefenen met autorijden met een gezichtsmasker en een bril op voordat u uw test uitvoert.

Rij-instructeur met leerling

Als bij u of iemand met wie u samenwoont het coronavirus is vastgesteld, moet u voorkomen dat u naar uw test gaat om het risico op verspreiding van het virus te verkleinen. De NHS-app kan je adviseren om jezelf te isoleren als je in contact bent geweest met iemand die positief is getest op coronavirus, in dit geval moet je niet naar je rijles of examen komen. CBR theorie examen oefenen is mogelijk online.

Voor reizigers die in zelfisolatie moeten vanwege terugkeer uit het buitenland, dient u uw les of toets niet bij te wonen totdat de zelfisolatieperiode is afgelopen. Als je niet voor je test kunt gaan omdat je jezelf isoleert, stuur dan een e-mail naar de DVSA met de onderwerptitel ‘COVID-19 korte termijn annulering’.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *